Fietsborden (2)

Fietsnetwerk: ruim 400 km. fietsen langs circa 100 oorlogsgebeurtenissen in De Peel

De route brengt je langs historische plaatsen en levens veranderende gebeurtenissen van soldaten, inwoners, vluchtelingen en bezetters uit WOII.

Het fietsnetwerk, bestaande uit 15 routes van in totaal 400 km, doorkruist 11 gemeenten. Op de routes zijn meer dan 100 ‘points of interest’ opgenomen, waarvan 82 verhalen fysiek in het landschap zijn geplaatst.

De routes volgen in principe de bekende fietsknooppunten. Enkele routes wijken daarvan af. Dit is aangegeven met een rode doorgetrokken lijn.

Voor enkele exacte locaties van gebeurtenissen uit de oorlog (POI’s) moet u eveneens afwijken van de knooppuntenroute. Op het kaartje zijn deze aangeduid met een rode stippellijn.

Dit project is als onderdeel van het project Death Valley De Peel, een initiatief van Museum Klok & Peel, tot stand gekomen in samenwerking met de 7 Peelgemeenten (Asten, Deurne, Someren, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Geldrop-Mierlo) en Waterschap Aa & Maas.

Neem de gedrukte boekjes gratis mee in Museum Klok & Peel of in een van de betrokken Peelgemeentes. U kunt de route ook hier downloaden; fietsroutes-400km-depeel.