banner 1

Lichtjes op oorlogsgraven

Een ‘warm’ eerbetoon aan de gesneuvelde militairen die vochten voor onze vrijheid.

Het overdragen van de Vrijheidsvlag

Mevrouw Greet Buter, burgemeester van Deurne, draagt de Vrijheidsvlag over aan burgemeester Frank van der Meijden van de gemeente Laarbeek waar in 2023 de ceremonie zal plaats vinden.

 

het overdragen van de vlag.

Het Vrijheidsvuur

September is de maand waarin we op grote schaal herdenken dat Zuid-oost Brabant en Noord- Limburg in 1944 zijn bevrijd. De Stichting Vrijheidsvuur de Peel organiseerde dit jaar, samen met de gemeente Deurne, het evenement bij de kasteelruïne op het Haageind in Deurne. Inmiddels worden er elf gemeenten rondom de Peel betrokken bij de ceremonie. Op de avond van 18 september werd het Vrijheidsvuur opgehaald in Eindhoven. Door lopers uit Deurne werd het vuur naar de Sint-Willibrorduskerk in Deurne centrum gebracht waar het rond kwart over tien aankwam. Hier is het vuur tot de avond van 19 september gebleven.

Op de avond van 19 september werd het vuur weer bij de Sint-Willibrorduskerk om half zeven opgehaald door lopers van de deelnemende gemeenten. 7 Brabantse en 4 Limburgse gemeenten brachten het vuur al lopende vanaf de kerk naar het plein voor de kasteelruïne. De stoet werd voorafgegaan door een 13-tal oude militaire voertuigen. Hierna volgden vele gilden uit de Peel.

Nieuwste

Als een lopend vuurtje door de Peel

18 september

Het vuur wordt opgehaald door lopers uit Deurne. Janine van den Eijnden zal de fakkel ontsteken aan het Bevrijdingsvuur. Het Bevrijdingsvuur is deze middag vanuit Bayeux aangekomen in Eindhoven.

Lopers brengen het vuur vanuit Eindhoven naar Deurne waar het een nacht zal branden in de Willibrorduskerk in Deurne-centrum.

 

19 september

Aankomst van het vuur op het plein voor de kasteelruïne.

Lopers op weg naar hun eigen gemeente.

Horst aan de Maas

Venray/Ysselsteyn Duitse begraafplaats

Meijel

Asten/Ommel bij oorlogsmonument

Deurne Veteranendag

Someren/ Someren-Eind. Wehrmachthuisje

 

Geldrop- Mierlo. H Brigidakerk

Nederweert Oorlogsmonument

Gemert-Bakel

Helmond Hortensiapark

Laarbeek

Lees meer nieuws: